Lerberget

Nu har vi börjat komma iordning i vårt nya hem och jag känner mig redan mer hemma här än vad jag någonsin gjorde i vår andra lägenhet. 
Tyvärr så inleder Moa vår vistelse här med en förkylning så dom senaste nätterna har varit kaos och inatt har utan tvekan varit bland de jobbigaste nätterna sen hon föddes. 
Men det är kanske inte så konstigt med en ny miljö och förkylning på det sover väl vem som helst lite sämre än vanligt. 

Imorse knackade det på dörren och utanför stod Chanel, det är lycka! Min stora loppa kan komma hit själv och Liam kan gå till dom. 
En lekplats utanför trädgården och en massa barn i området 😍
Nämnde jag trädgården? Ååh ☺️ 

Imorgon ska vi ta tag i vår gamla lägenhet så vi kan lägga den bakom oss, jag har små städat i flera veckor men ändå är där en massa kvar att göra så mina föräldrar tar barnen så vi kan få gjort så mycket som möjligt. 
Vad skulle jag gjort utan min mamma och pappa? Jag är så glad att jag har just dom som förebilder på hur jag ska va mot och med mina egna barn. 
När jag tänker på hur jag vill att deras uppväxt ska bli så tänker jag på min egen, det måste vara ett tecken på att mina föräldrar har lyckats! 

Nu ber vi till högre makter att natten ska va bra, eller åtminstone bättre än inatt 🙏🏼☺️



25 augusti

BVC besöken blir glesare och glesare men idag va det dags igen. Det va två månader sen sist och Moa hade gått upp 1 kilo, hon väger nu 9070g men man skulle kunna tro betydligt mycket mer när man konkar på henne hela dagarna 😅

Liam som 8 månaders bebisvägde runt 11 kilo. Däremot trappades viktuppgången av för jag mins att han vägde runt 13 kilo på sin 1,5 årsdag. 

I vilket fall som så gick loppan igenom besiktningen idag också och nästa vecka ska vi på babymassage med mammagruppen. Lycka till säger jag! Dom flesta bebisar är i Moas ålder och Moa ligger inte still, aldrig! Inte ens när hon sover, och direkt när hon vaknar, alltså i samma sekund som hon slår upp ögonen, så står hon upp i sängen och skriker mammaaaaaaa! Så ja, lycka till med att kunna massera den ungen i lugn och ro 😂




Dom säger att lugna bebisar blir busiga barn och tvärtom. 
Liam är en vild kille, milt sagt! Men han va ganska lugn när han va bebis. 
Moa är en mini Duracell kanin, då borde hon va lite lugnare när hon blir äldre? 
Eller kanske ännu vildare? Går det ens? 😂😁😅

23 Augusti

När man sitter inne i en kvav lägenhet på kvällen efter en varm dag och öppnar dörren för att få in luft, och luften är sval - då vet man att hösten är på väg. 

Ett annat tecken är att Moa börjar bli rosslig i luftrören igen, Hujedamig mig vad jag får ont i magen utav bara tanken. Tack gode gud för att vi har lite medicin hemma som underlättar för henne så det förhoppningsvis inte blir som sist. 

OCH, imorgon går vi in i sista veckan som högsnäs bor, ÄNTLIGEN! 
Johannes har fått något märkligt blomsterabstinens så han köper en massa konstiga fröer som han ska så i vår trädgård sen, var ska jag få plats med sandlådan liksom? 😂🌹
Fast jo, Höganäsare får jag väl ändå fortfarande kalla oss. Lerberget är ju trots allt Höganäs kommun ☺️

Sista veckan innebär enormt mycket bananlådor, massa städ och massa packande. Vi har redan börjat packa en del, känns som vi bor i en flyttkartong. 

Så hittar ni inte mig sen, vet ni var jag är.. I väggen, jag gick in i väggen ;) 
Med plugg, två barn, en handikappad gubbe, flytt, flyttstäd, jobb eller inte jobb.. Känner mig lite smått stressad. 
Ledig en dag? Kom hit och packa en bananlåda ;) 



16 Augusti

Första helgen på 12 veckor som jag är ledig, inget plugg att göra och inga planer. Barnen somnade snabbt och lätt igårkväll, jag och Johannes kröp upp som soffan, vi hade dukat fram lördagsmyset och laddat upp med två filmer, jag med mitt huvud på hans bröst..

20.15 somna jag, hel matt i kroppen och totalt slutkörd. 22.00 låg jag i sängen. 
Konstigt man inte kan slappna av, då somnar man ju ;) 
Längtar innerligt till jag är klar med alla kurser så jag kan få bli människa igen. 

Nu blir det frukost och en morgonpromenad med Tyson så piggnar jag nog till lite 

12 Augusti

Jag hänger inte med, i mitt huvud är Moa alldeles nyfödd fortfarande. Förstår inte vad som händer och hur det går till. Att jag tyckte tiden gick fort med ett barn är bara skrattretande just nu, för NU går tiden fort! 
Dagarna swishar förbi och jag blir lika förvånad varje gång Moa gör något nytt.  För hon är ju en bebis än.. 

Det senaste är att hon ställer sig upp, inget konstigt för en som är nästan åtta månader men när jag hela tiden jämför med Liam i samma ålder så är det konstigt. Han satt där jag satt honom och reste sig gjorde han någon månad innan han började gå, alltså runt 10 månader har jag för mig. 
Moa är ju också putteliten storleksmässigt om jag jämför med Liam och kanske känns hon ännu mindre för det. 

Liam älskar sin lillasyster och berättar det för henne ofta, pratar någon med henne så gör han ganska direkt klart för dom att det är "hans Moa". 
Men när hon kraschar hans legobyggen eller tar en bil han har ställt precis där han vill ha den, då hade nog vem som helst fått komma och hämta henne. 
Det kvittar egentligen var i lägenheten jag sätter henne, hon kravlar alltid raka vägen in på Liams rum ändå. 




Vallmon

Igår va första dagen på nya dagiset och det gick hur bra som helst! Fröknarna är sååå pedagogiska att till och med jag blev trött i huvudet. 
Liam va blyg dom första fem minuterna men sen fick han syn på en massa traktorer 😂 han hängde med dom andra barnen så jag kände mig mest överflödig, idag hade dom planeringsdag så han har fått va hemma med oss och redan imorgon ska jag lämna honom där själv. Ångesten blir inte bättre för att han gått på dagis innan som jag trodde, det är precis lika jobbigt nu! 
Jag har dessutom vant mig vid att ha honom hemma nu över sommaren också :) 

Vad ska jag och Moa hitta på hela dagarna nu liksom? 



6 Augusti

Jag blev bestulen på mina registreringsskyltar igår förmiddags.. På riktigt, mina skyltar!! MINA.

Jag va inne hos mamma och pappa i mindre än en timme och när jag kom ut till bilen igen, med en unge under varje arm och en förvirrad fralla springande runt benen, så va skyltarna borta.. Lönt. 

Jag körde hem och kände mig kriminell. Bilen ser naken ut och alla tittade! 

Nu är jag mest nyfiken på vad tjuvarna ska göra med mina skyltar, vilken bank ska dom råna eller hur mycket bensin ska dom stjäla? Och när kommer första boten hem till oss? 😂

Johannes känner en polis, som meddelade alla andra poliser runt om kring och nu håller alla koll, alla är beredda på något, för enligt polisen, så kan det handla om vad som helst. 

Snacka om att göra en höna av en fjäder.. 

Själv tror jag bara det handlar om småtjuvar. Men jag blir irriterad när jag tänker på det, skaffa egna skyltar för fan! 
Det handlar inte om många kronor, men nu måste vi pröjsa nya skyltar och nya hållare eftersom dom bröt sönder dom som satt.. 



Bra start på dagen

Jag och Moa satt och åt frukost imorse, Liam va färdig och hade gått iväg. 
Efter en stund kommer han springande med sin potta i högsta hugg, ställer den på köksgolvet och sätter sig ner..

"MAMMA, JAG BAJSAR I KÖÖÖÖKET" 

Det va den frukosten det 😒

Mohahaha/Liam 




RSS 2.0