Dagens problem

Jag blir så frrrrrrruktanvärt förbannad, äcklad och ledsen. Mest förbannad! 

När jag skaffade Facebook så kunde jag se uppdateringar från mina vänner. Nu ser jag inte mycket annat än videor på kvinnor som blir stenade och halshuggna, barn som blir misshandlade, folk som har sex, djur som parar sig, djur som blir slaktade och så vidare.. JAG VILL INTE!! För fan! 

Det må vara ett stort problem alltihop, men jag vill inte så jätte gärna behöva se på sånt vareviga dag. 

Jag känner inte att Facebook är något för mig längre. Men eftersom jag endast har ca 15 nummer inlagda i min telefon så är det mitt sätt att prata med folk. Jag vill använda messenger funktionen utan att ha någon Facebook. 
Och nej, jag kan inte ha den kvar och bara sluta gå in där ;) 

Äntligen

Sista timmarna som gräsänka ✌🏼️ det är inte klokt hur mycket man kan sakna någon som samtidigt en annan gång kan gå en på nerverna så man blir galen. 
För det är ju ganska tråkigt att vara ensam, speciellt på kvällarna när barnen lagt sig! 
Tröstar mig med att han tjänar pengar åt mig ;) .. Choklad är också en ganska bra kompis att trösta sig med ensamma kvällar! 

Vår Harley är på rymmen. Hoppas jag i alla fall så att inget hänt honom!! 
Han gick ut i lördags och har inte kommit hem igen.. Det är nackdelen med att ha katt, det är så svårt att ha koll på dom! Jag går här omkring i kvarteret och tittar efter honom överallt vilket förmodligen är helt i onödan. Hoppas han kommer hem snart! 



Ikväll har barnen fiskat i badkaret, latjolajban! Liam hittade en pinne som jag knöt fast ett snöre i, vips så var det ett fiskespö 🎣 Moa roade sig med att dra ut toalettrullen och kasta ner papper i vattnet. Okul att städa efteråt!! 




Gott e de

När kunde man ligga såhär senast mitt på ljusa dagen? 


Det finns både för och nackdelar med inskolning, fördelen är helt klart att man kan unna sig en timme på soffan mitt på dagen. Efter inskolningen är klar så är det andra bullar. Då startar verkligheten på riktigt! 

Så mitt i ångesten passar jag på att njuta en stund ;) 

Första dagen

Moas inskolning sköt jag upp en vecka tack vare hennes förkylning. Idag var det dock dags! Såklart vaknar ungen och håller låda 4 på morgonen så hela familjen går med grus i ögonen resten av dagen, men vad gör väl det om hundra år?! 

Det gick i alla fall bra. Moa lekte precis som den lilla buse hon är. Hon klättrade på lekbordet, lekte med barnen och tro det eller ej, lät en av pedagogerna bära henne! 
Det ska nog bli bra detta. Jag är så nöjd med förskolan och jag hoppas att Moa också kommer vara det. 
Än så länge är hon det enda barnen som är född 2014, så nu är hon poppis bland dom stora flickorna.

Hon har sovit som en kratta i två veckor men det känns som flera månader. Så nu kan vi ju hoppas att hon blivit så trött idag att hon sover hela natten och till minst 7 imorgon bitti ;) 

Jag längtar redan efter mitt morgon kaffe ☕️

I helgen kramades Moa med grann pojken. Hon är så kärleksfull ena stunden medan hon i nästa sekund lika gärna kan slå händerna i huvudet på honom 😅
Han är 6 månader men nästan lika stor som Moa, så hon får nog passa sig för om ett halvår är det väl han som sätter sig på henne ;) 

Och i förra veckan tog Liam med sig en trasig plasthund hem från mormor och morfar. Dagen efter skulle den med till dagis och var därför tvungen att ha overall på sig.. Inte förrän vi gått halvvägs till dagis upptäckte jag att han tagit på den ett par av sina kalsonger som overall 😂


Sömnbrist

Idag känner jag mig lika grå och tråkig som vädret. Min hjärna går i slowmotion, bokstavligt talat! Jag har huvudvärk och är trögtänkt, mer än vanligt ;) 

Inatt har jag fått sova mellan 12-01.. Jag har såklart smittat Moa med min hemska förkylning och nu straffas jag för det med noll sömn. 
Jag hoppas innerligt att hon ska sova bra sen igen när hon är frisk, ber till alla gudar i himmeln att jag ska få sova 🙏🏼😅 

Man förstår att sömnen blir påverkad när man skaffar barn, men man förstår verkligen inte hur jävla trött man kan vara! 

Jag har tröstat mig själv med att klicka hem ett par nya skor till Moa, dom ljusrosa kavat skorna jag suktat efter sen förra våren har kommit tillbaka! 
Hon har ett par vita pax som jag tänkte spara som första skorna, men nu tror jag nästan att jag får spara på två par istället 😜




Snö ❄️

En snöig lördag full med pulkaåkning och frusna tår, men vad gör man inte för barnen ;) 
Moa fick premiäråka pulkan idag, det blev inget sist vi hade snö eftersom vi visst hade glömt bort att köpa overall till henne.. Förvirrad är som sagt bara förnamnet! 

Men som vanligt tröttnade hon på att sitta still efter ett tag och kastade sig över kanten i farten. Vi tog bort bältet på pulkan när liam va liten, jag fattade aldrig varför där fanns spänne i precis allt till bebisar, det var bara ivägen och man använde det ju liksom aldrig.. Det har jag fått äta upp nu sen jag fick Moa, för den ungen måste man spänna fast överallt om man vill ha kvar henne på ett ställe 😂

Nu är vi trötta familjen och ligger utfläkta i soffan medan vi tittar på Bolibompa ☃👌🏼




En till

Jag trodde att Johannes skulle strypa mig när jag nämnde att vi skulle behöva en vagn till. Men det gjorde han inte, istället höll han med mig och började direkt komma med exempel på vagnar som han minns att vi kollat på som skulle passat bra. Vilken chock! Undra om vagnberoendet smittat av sig? 

Hans exempel var dock inget som intresserade mig. Jag älskar, precis som innan, baby jogger city mini och det är precis en sån jag vill ha! Denna gången en enkelvagn istället för dubbel. För även om det hade varit praktiskt ibland så är det väl ändå lite överdrivet att köpa en likadan syskonvagn som jag precis sålt.. 

Då är fråga om vi ska köpa en 4 eller 3 hjulning. Jag vill helst ha en 4 hjulning men om jag nämner priserna för Johannes kommer han vilja ha en med 3 hjul.. Ju billigare desto bättre ;) 
Det är dock bara några hundralappar priset skiljer sig. 
Dom är typ lika fina båda två, bara det att jag tycker att en vagn med 4 hjul verkar stabilare. 





Jag hade passat bättre som hemmafru

Årets första helg och jobbehelg avklarad. 
Jag startade med att gå hem tidigare från jobb, en gammal vana ;) får bli bättre på det där! 

Annars har det faktiskt gått hur bra som helst, efter 13 månader trodde jag att jag skulle ha glömt bort allt men det kom tillbaka samma sekund som jag steg innanför porten, typ. 

Jag har saknat mina små samtidigt som det faktiskt har varit lite skönt att vara iväg och få vara mig själv utan en eller två barn hängandes på höften eller i byxbenet ;) 
Det tog dock på krafterna att jobba igen, igår när jag la Liam somnade jag som en stock och klockan var 7, då borde jag kanske inte berätta att jag till och med tror att jag somnade innan honom så idag fick Hannes ta nattningen, jag tänker inte ta några risker ;) 

Nu ska det bli väldigt skönt med två veckors semester innan det är dags för nästa helg! 
Liam har en vecka kvar på sitt jullov och när han ska tillbaka ska även Moa följa med, fattar ni vilken ångest?!? 
Hon är liksom nyfödd! Men jag antar att jag vänjer mig vid det precis som när Liam började förskolan. 

Så denna veckan ska vi njuta och mysa allt vad vi kan! Och fixa allt som behövs inför en förskolestart, jag är ute i sista sekund som vanligt.. 



Gott nytt år 🎉🍾

Godmorgon 2016!

Vi hade en mycket bra och lugn nyårsafton. Med tanke på att vi har Tyson så höll vi oss hemma där både barn och djur kunde lägga sig när dom blev trötta. 
Caroline, Andreas och deras mops Siri var vårt nyårssällskap. 
Det är A och O att umgås med vänner som resonerar som vi en sån dag. Ingen ifrågasätter att man inte dricker så speciellt mycket, att man är ganska slö och trött vid den tiden på dygnet ;) och att vi har barn som kräver 100% uppmärksamhet. 
Vi firade med god mat, efterrätt, lite cider och när Moa somnat, lite sällskapsspel 😂 känner mig fruktansvärt gammal när jag skriver det men så är det! 
Dock så längtar jag lite till barnen är äldre och tycker det är spännande med nyår och raketer så vi kan gå ut vid tolvslaget.

Moa däckade vid 7 tiden och Liam runt 9.. Jag var säker på att han skulle vakna igen när det small men han sov som en stock. Moa vaknade däremot såklart, jag hann med att ge min blivande en nyårspuss innan jag fick kramas med Moa och titta på fyrverkerier genom hennes sovrumsfönster, det är lycka! 

Nu ligger vi i soffan och tittar på shrek medan diskmaskinen gör grovarbetet från gårdagskvällen. Fattar inte hur vi stod ut utan diskmaskin innan! 

Jag tog inga bilder igårkväll, däremot så fick jag en på barnen när dom dansade i soffan i väntan på gästerna 😍😅 


Gott nytt år allihopa! Jag ser fram emot vad 2016 har att erbjuda ❤️

RSS 2.0