Mysmåndag

Det bästa med måndagar och fredagar -  vi kan mysa runt i våra pyjamaser hur länge vi vill 🙏🏼 
En blåsig dag som denna gör hela pyjamas myset ännu mysigare. Pricken över i:et, hela hemmet luktar nybryggt kaffe! 

Men hemma kan vi ju inte sitta hela dagen och Johannes ska jobba över så idag får vi klara oss helt själva, jag är i valet och kvalet om jag kanske ska åka och köpa en julgran, men jag tvekar så tack vare klåfinger-Moa, hon är på ALLT så frågan är om hon tröttnar efter ett tag, men jag tvivlar på det.. 

Vilket fall som, så länge det blåser såhär så håller vi oss inne :) 



13

Johannes är jätte nojig och jag får väl erkänna att jag är lite smått road av det. 
Den som läst min blogg en längre tid eller som känner mig privat vet om att jag inte haft jätte lätt att bli gravid och varit tvungen att äta tabletter för att få ägglossning. Min mens är oregelbunden så jag vet sällan när den hälsar på nästa gång.

Det är inget Johannes brytt sig om speciellt innan förrän nu, då han frågar var och varannan dag om den kommit. Han har också nämt att jag kan vara gravid ett par gånger. 
Vilket jag vet att jag inte är, såfall skulle det vara en graviditet utan några symptom överhuvudtaget. 

Men för skoj skull räknade jag på det här om dagen och om min kropp hade varit "normal" skulle jag kunna vara i vecka 13 med beräknad födsel den 2 Juni.. Det roliga med det är att jag länge har sagt att om vi skaffar fler barn kommer det bli en flicka till och att hon ska heta just Juni! Blir det en liten Juni i juni tro? 😂 

Tro nu inget! För här blir inga fler barn :) 




Livet som mamma OCH gravid 😂





Dagarna

I måndags höjde Johannes sin tjänst på jobbet, vilken lycka!
Att han ens klarar av det plus att vi får mer slantar på kontot, det är inget man tackar nej till som mammaledig och sjukskriven! 

Men gud vilken omställning. Från att han kommit hem vid lunch varje dag är han inte hemma förrän det börjar bli mörkt nu, jag har inte förrän nu förstått hur bortskämd jag egentligen varit innan. 
Båda barnen har varit dåliga i veckan också så jag har haft Liam hemma från dagis, vi har isolerat och kurerat oss hemma så dom var trötta och uttråkade på samma gång och denna morsan är minst sagt slut! 

Nu är jag glad att det är helg och att Johannes har två dagar hemma med oss. Tänka sig att till och med jag uppskattar helgerna nu som alla pratat så gott om, det har ju varit fredag hela veckan för mig innan ;) 


Jag känner mig verkligen som en hemmafru nu.
Idag var det kaos i köket. Två barn varav den ena var vansinnig så fort hon inte fick va i famnen, en hund, bakning, vattenlek och matlagning i ett litet kök. Men det blev trots allt bullar och middag av det 😅






Liams dagisfoto har kommit, världens finaste kille ❤️

Lättnad

Igår var det tisdag, dagen vi väntat på och fasat för hela helgen.
Jag har nog lätt för att göra en höna av en fjäder, och denna gången är en sån gång. 

Jag och Moa träffade läkaren på BVC i torsdags i förra veckan, en vanlig undersökning som alla gör lite då och då.
Allting var bra till läkaren började lyssna på Moas hjärta, en kort stund var Moa tyst men sen började hon gråta och klänga sig fast i mig utan uppehåll till vi gick där ifrån igen.

Av det lilla läkaren hörde misstänkte hon ett blåsljud på Moas hjärta.
Så för att kunna höra bättre fick vi ny tid till igår i förhoppning om att Moa skulle va lite nöjdare då.

Det var hon! Jag, Johannes och vår vanliga distriktssköterska gjorde allt för att Moa skulle vara tyst medan läkaren stod i vad som kändes som en evighet och lyssnade på hennes hjärta. 
Jag sneglade en gång på henne för att få en liten hum om vad hon hörde och då stod hon och blundade.

Efter att ha lyssnat noga och länge berättade hon att allt lät som det skulle. 
Vilken lättnad! 

Glad tjej påväg till mammaträffen

Lilla loppan som varje dag efter Liams monsterkalas leker spöke med snutten, behöver jag ens skriva att hon är full med blåmärken i pannan 😂



Helgen

Liam går på dagis 15 timmar i veckan, tisdag-torsdag så i fredags hade jag både barnen hemma och pappa hade jobbat natt så jag och mamma planerade att vi skulle umgås - umgås är ett hemligt kodord för shopping i vår värld, så det blev en fredagsspontanare till Ullared. 
En fredagsförmiddag kan där väl inte va ta så värst mycket folk tänkte vi, tills vi halvvägs dit kom på att det var höstlov. DAMN. 
Där var asmycket folk men vi fick tag på ett par julklappar ändå :) 

Igår hängde vi med Frida och Chanel från frukost till läggdags, jag var trött efter dagen på Ullared men kan säga att jag var dubbelt så trött igår!
Vi var ute och gick i nästan 5 timmar, vi hade missat att det var alla helgon så allt var stängt, detta kom vi på när vi redan gått in till Höganäs med tre barn och två hundar, pjuh! 

Och idag vaknade jag med en mega svullen halsmandel, så pass att jag har klökts pågrund av den halva dagen, snacka om äckligt! 
Dagen har annars varit lugn, Caroline och Andreas var här ett tag men det är också allt vi orkat socialisera oss idag. 
Jag till och med somnade på soffan medan Liam klättrade på mig och Moa levde jävel på golvet.. Johannes var så klart hemma och höll ställningarna under tiden ;) 


Kollade bak i bilen på väg till Ullared och ser det här, behöver jag ens säga att min hjärta värkte lite extra av kärlek av den synen ❤️😍





RSS 2.0