30 Maj

Jag känner mig ovanligt pigg och rastlös idag, så just nu sitter jag i soffan och har tråkigt medan min gubbe är ute och ränner och min bebis ligger och sover. 

Idag har vi hängt med mormor hela dagen, lattjolajban.
Först väla för att ordna lite saker till både mamma och oss och sen körde vi raka vägen hem till dom där vi har suttit ute i trädgården i stort sett hela dagen, tills Hannes hämtade oss för att vi skulle handla lite till maten. 
På den stunden jag va ute idag har jag bränt mig i solen, ja det är sant! 
Det märks verkligen att jag inte har varit i solen speciellt mycket dom senaste två åren.
Och dom senaste veckorna har jag fått utslag som löst av varandra, först på ena boppen sen på båda fötterna och nu på hela bröstkorgen och kliar gör det, jag blir galen! 
Och så blir det värre i solen av solen och värmen, blö! 
Men Hannes hittade en Aloe Vera gel som tydligen skulle va bra mot sånt, inte för att jag vet vad det är jag fått, men det är värt att prova ;) 

Trots att jag och mamma tog en långpromenad med hundarna idag så gav jag mig iväg till Lerberget för att hämta hem min cykel som sovit över där i ett par veckor ;) 
Jag ringde till pappa och sa att jag skulle komma och hämta den "JA!!!" Sa han då, Hahah vadå ovälkommen cykelgäst. 
Fast den har stått i hans motorcykel förråd, och då kaaaan det ju hända att den repar hans ögonsten. 
Nu är han nöjd i alla fall! 

Så ja, jag skulle komma fram till att jag känner mig väldigt hurtig idag, dock inte smalare, men jag siktar in mig på beach 2015 istället :) 





29 Maj

Sommaren är väl så gott som här, och då märker man ofta hur mycket mindre inlägg det blir på olika bloggar man följer. Även på min. Vet inte riktigt vad jag ska skriva. 
Livet rullar liksom på som det ska, dagis funkar fint, potträningen går över förväntan & jag är hungrig och trött, frågor på det? Johannes jobbar som vanligt och än så länge går det bra och hans kropp hänger med. 

Vi har varit en snabbis på väla idag och jag passade på att ta en dropp in tid hos frissan, herregud vad det va längesen! 
Så nu har 70% av min frilla klippts av, vilken hög med hår det blev, och inte en endaste liten sekund av ångest hade jag! 
Lilleman skulle få ett par skor men vi hittade inga fina, så det fick bli souvlaki-lunch istället, trots det så är jag hungrig igen...... 
Snart kommer min favvo syster hit, fast just det, jag har ju bara en syster ;) heheh
Vi ska gå ner och kika på det nyöppnade Jysk och sen prega huet fullt med kakor. 




25 Maj

Min andra morsdag, och jag känner mig mer älskad än någonsin <3

Trots att jag har jobbat största delen av Liams vakna tid så har jag haft en bra dag, eller från 17 och framåt då jag fick åka hem! 
Köpte en super fin blomma till mamma också, bara för att hon är hon.
Körde rally hem till mina föräldrar där resten av familjen var och hade grillat.
Massa kramar och pussar fick jag av Liam, min fina kille.
Åt lite rester och sen körde vi hem, tvättade av huliganen allt smuts från dagens bus och nu ligger han i sängen sen en timme tillbaka och snackar skit med sig själv. 
Under tiden så har jag och Johannes skiftats om att gå till stadshuset för att rösta, så nu är det gjort också.
Jag ringde till min förvirrade syster för att påminna henne om att rösta, "oj, är det idag" ja, alltså, hur kan man missa det? 
I alla fall så tyckte jag att folkomröstningen om hamnen va viktigare än EU-valet, det är ett tecken på att man är en ingrodd höganäsare ;) 

Nu har jag doppat rumpan i soffan och käkar lite Noblesse, min gubbe har precis betalt alla räkningar så nu är det bara slappe som står på schemat!

Imorgon är det planeringsdag på dagis så vi får pussla med våra tider.
Jag börjar 15 och Johannes slutar 15, så min mamma får snällt ställa upp som barnvakt i 45 minuter, men det gör hon så gärna så, som hon själv sa! 
Hade hon själv fått bestämma så hade hon inte velat jobba alls utan bara va hemma och kunna ta hand om sina barnbarn hela dagarna :) 
Men o andra sidan, vem vill jobba egentligen? ;)




23 Maj

I sån här värme kvittar det hur mycket man städar, tvättar och duschar. 
Allt känns lika smutsigt och äckligt ändå! 
Ja, jag har längtat efter värmen, men jag skulle ljuga om jag inte säger att det va med glädje jag hörde det mullra precis. 

Liam har fått sig ett bad, jag har duschat och alla sängkläder är tvättade och bytta, allt i ett försök att göra vårt hem en aning fräschare..

Liams händer har blivit bruna också, så himla gulligt!
När jag tar av honom tröjan så är hans armar alldeles super bleka medans händerna är så knubbigt och bruna, min sötnos <3
För någon dag sen fick han sitt första skoskav, av foppatofflorna?! 
Stackarn gick och haltade när jag upptäckte det. Som tur är så är där en öppning på hans sandaler vid hälen precis så såret får luft och Liam slipper ha ont när han har skor på sig. 

Nu kom regnet också. Mig gör det inget, jag ska jobba i helgen :) 
Och på söndag är det morsdag men jag fick min present redan idag, min gubbe är ingen baddare på att hålla hemligheter och just idag gjorde det mig glad, ett par nya super snabba gymnastikskor, sooom jag ska ut och gå nu! 
Dom gamla hade hål vid tårna, och lite överallt! Trots det har jag använt dom, är det favoriterna så är det, men nu har jag nya! 




20 Maj

Imorse vaknade Liam 06, usch o fy vad det va tungt att gå upp en timme tidigare än vanligt. 
Kom dessutom upp till en liten surpuppa, arg va han och hunden fick definitivt INTE sitta i mammas knä.
Men ett tag efter att Johannes gått till jobb så vände det och han blev den glada skiten han alltid annars är :) 

Efter frukosten gick vi till ICA för att handla till maten och hämta ett paket med Liams nya gummistövlar.. 
Tänk att man kan ha för knubbiga små ben för alla vanliga stövlar, men tur som jag hade hittade jag ett par bra och fina på nätet, jag beställde dom i storlek 22 för att han ska kunna ha dom hela sommaren för nu tycker jag han har haft 21 länge nog och fötterna lär väl börja växa dom också snart :) 
Däremot så vet jag inte om jag tycker dom är alldeles för stora eller inte, han själv tyckte om dom och hade dom på sig ända tills det va dags för vilan. 
Får rådfråga lite med mamma i eftermiddag. 

Nu har jag tryckt i mig en skål jordgubbar efter att ha vilat middag så snart ska jag börja på maten innan gubben är hemma igen. Köttbullar, potatis och brunsås! 
Det går alltid hem, mmm! 


Liam tycker det är jätte kul att leka med mitt hår och han älskar när jag inte har det uppsatt, han vill helst av allt att jag ska kittla honom i ansiktet med det helst hela tiden ❤️



18 Maj

Idag har Johannes och jag årsdag, tänk vad åren går fort och tänk vilken tur jag haft som fått den bästa jag kunde tänka mig ❤️
Och dessutom fått världens finaste son tillsammans med honom. 

Vi har egentligen inte firat dagen precis, umgåtts och varit på lite olika ärenden bl.a. IKEA, där jag ääääntligen köpte en ny potta till Liam! 
Tänk att det skulle ta sån tid och fy vad nöjd jag blev!
Den gamla pottan som är köpt på City Gross får han knappt plats i.. Han kissar så duktigt så men eftersom han inte får plats riktigt så hamnar kisset på golvet, känns liksom knappt lönt!
Men nu så, nu ska här pott tränas :) 

Ikväll har jag lyckats hålla mig vaken så jag kan se en film som började 9, men så klart började nyheterna nu, blir man trött eller? 
Jaja, än sålänge känner jag mig hyfsat pigg :)

Min lediga helg börjar ta slut, vilket är lite tråkigt.. Men nu är det inte många veckor kvar till semestern börjar, Yeey! Får trösta mig med det, och att jag har bra tider så jag får mycket tid tillsammans med min lilla älskling ändå!

  







16 Maj

Dagen blev bra trots att vi inte hade några planer!
Gubben körde direkt till sin pappa efter jobb och läkarbesök så jag hade förväntat mig att vara ensam med Liam hela dagen.
Men när vi åt frukost så ringde Chanel och ville så gärna komma, sagt och gjort, dom har varit här hela dagen, vi hann också med en sväng till hembygdsparken.

Som vanligt behövde jag vila när lilleman sov middag, men endast fem minuter funkade det, för sen kom det in "en jääääättte stor biiiii" och Chanel hoppade runder i soffan och skrek, super rädd att den skulle komma mot henne. Hehe.

Inatt kommer mamma hem igen, ääääntligen! Även om vi inte träffas varje dag så pratar vi i telefon minst tre gånger om dagen, vi har så mycket att prata om! 
Hon ringde dock en gång i tisdags, men det va bara för att höra hur saker och ting hade gått.
Och idag ringde hon, och började med att fråga hur vi hade det och sånt, för att det skulle låta bra liksom, sen frågade hon om en sak som hänt i Höganäs.. Hon och Mia = hänt extra, kan döpa om dom till schimodas eller hur det nu stavas! 
Ja sen när dom fått reda på vad dom ville så sa hon 
- ja, men det blir så dyrt att prata i telefonen, vi ses imorgon istället!
Nyfiken i en strut! 
Alltså ni förstår inte, dom två brukar ta en "K i H" .. Det står för "koll i Höganäs" Hahahah då sitter dom i bilen och kör runt och ser ifall det händer något spännande xD
Det inte dom två vet, vet ingen ;) 

Nä, nu tänker jag hålla kväll! 




12 Maj

Mamma och Mia valde verkligen rätt vecka att åka till Mallorca på, 30 grader i skuggan.
Medan här hemma är det årets mest ostadiga väder hitentills, ösregn ena stunden och solsken nästa.

Det är en utmaning att få rätt kläder på Liam på morgonen när vi ska till dagis, regnställ? Mössa, keps? Overall eller bara en tjocktröja?
Äh, jag packar med allt så kan dom välja och vraka efter vädret! 



Jag gör ett nytt försök, efter att mitt förra inlägg raderades och mitt tålamod räckte inte till för att skriva ett nytt just då.

Inlägget handlade om att jag har en lite mamma kris.. Och jag vet inte helt säkert hur jag ska hantera den.
När Liam åker i vagnen eller en kundvagn när vi handlar och någon annan än jag kör den så slår han bort deras händer och skriker mamma! Bara jag får lov att köra.
Samma när det är läggdags, vi har alltid skiftats om att lägga honom, just av den anledningen att det alltid ska va lätt för oss båda, men Liam blir hysterisk så fort inte jag ska lägga honom, syns jag inte går det bra, men ser han mig så gråter han som en liten galning.
Och gå på toaletten ifred kan jag bara drömma om, får han inte följa med mig så står han utanför och bankar på dörren, gråter och kallar på mig.
Ja, jag kan fortsätta i en evighet, allt ska göras med mamma eller av mamma om Liam får bestämma!
Jag tycker inte att det är jobbigt, i smyg älskar jag att han vill va med mig, men hur kul kan det va för andra, tillexempel hans pappa som enligt Liam bara får göra saker om jag inte är hemma..
Vill han endast hålla mig i handen när han går i trappan så får han väl det? 
Eller hur gör man? Det hysteriska gråtet skär ju rakt in i hjärtat på mig.. 



9 Maj

Liam sover middag och här sitter jag nerbäddad under en filt i soffan med sjunde himlen på tvn, en tidning i näven och en påse sura nappar bredvid mig, är det fredag så är det! 
En jobbhelg väntar så jag passar på att njuta extra mycket av att vara ledig idag. 
Tror jag ska blunda ett tag också, trött som bara den.

Jag och Hannes bestämde att vi skulle äta tacos ikväll när Liam lagt sig, sån riktig fredags middag.
Innan han gick till jobb så sa han, "men glöm inte att äta något under dagen också" .. Alltså, skojar du? Jag, glömma äta? Näe, den risken finns inte.

Och jag har glömt berätta för er om Bobbi, han heter numera Malte och bor inte hos oss längre. 
Tyson accepterade inte honom och högg så fort vi inte var i närheten, det va kul i början men inte när han insåg att han faktiskt skulle stanna här, sova hos hans mamma, bita i hans ben, försöka dia hans snoppe, leka med hans leksaker och sova i hand hundsäng.
Det blev nog för mycket för min lilla Tyson, så vi tog beslutet att han fick flytta till ett annat hem där han inte riskerade att få huvudet avslitet av en irriterad hund. 






6 Maj

Tio över sex satt Liam i min famn och lekte med en bil och en motorcykel, efter en stund gav han mig leksakerna och sträckte sig efter snutten, slängde sig om halsen på mig och sa nanna..
Åh mitt mamma hjärta smälter, inte kunde jag säga nej så vi gick till köket och gjorde välling, han somnade gott nästan direkt.
Idag har vi varit hos mina föräldrar, det va bara mormor och morbror hemma så dom har lekt hela dagen, lattjolajban :) 

Nu har jag slängt i mig kvällsmat, filmjölk med överdrivet mycket banan och jordgubbar i, satt precis där det skulle! 
Och snart kommer Hannes hem med fanta.. Varför är jag sugen på fanta? Det såg gott ut på en bild jag såg innan, så jag får väl prova på det hehe.

En ledig dag till imorgon och då hade jag tänkt klippa till frillan lite.. Fast mina planer går sällan i lås så vi får se hur det blir med det!
Tycker solen och värmen kan komma tillbaka igen, så mycket roligare om dagarna när man kan va ute och leka. 

Liam ville prova mina mjuka strumpor, det blev knästrumpor på honom, och fint tyckte han att det va! 


4 Maj

Efter en lång dag med massor av plättar, mc Donalds och amerikansk mjukglass ligger jag nu i ett varmt bad fullt med Liams skumkräm. 
Jag känner mig förtjänt av det men är liiite för trött för att ligga still, då hade jag somnat här och nu, då fick bloggen som vanligt agera underhållare! 

En heldag med min fina familj och våra fina vänner, Caroline och Andreas :) 
Jag känner mig så lyckligt lottad idag.

Har haft en långhelg till mitt förfogande också, torsdag - söndag! 
Så imorgon får jag snällt gå tillbaka till jobbet, känns mindre lockande men det ska nog gå bra! 




RSS 2.0