God morgon

Har precis svept en kopp kaffe, valde vår största kopp idag, jag kände att det behövdes! Sitter och undrar lite varför inte barnen kan synka sömnen liiite bättre.. 

Liam sover som en prins till 8-9 på morgonen helt plötsligt medan Moa vaknar varannan timme och är mer eller mindre hysterisk, varför? 
Efter lite googlande har jag förstått att det är vanligt att sömnen blir sämre i den åldern hon är i nu, dock så är det inget jag minns sen Liam va bebis. 
Å andra sidan kanske det är bra, för med en svår första bebis kanske det aldrig hade blivit en andra ;) 

Först tänder sen vaccination och ännu mer tänder för att sen bli förkyld och nu detta, ibland längtar jag lite till hon är lika stor som Liam. 
Det är tur att dagarna väger upp nätterna, för då är hon underbar 🌸







Trots sömnlösa nätter och full håll igång på dagarna, så älskar jag dom så mycket mer än jag trodde va möjligt! MINA älsklingar ❤️

Ute i god tid

Vi har börjat köpa födelsedagspresenter och julklappar redan nu, känns lite bisarrt men vad gör man inte för att slippa tömma plånkan årets sista månader 😅 
I alla fall så har jag fastnat för maileg kaninerna! När jag såg en sån första gången så tyckte jag den va gräslig men ju mer jag tittade ju mer fastnade jag! Synd att dom är så dyra, det är ju trots allt bara ett gosedjur så det tåls att tänka på. 
Men känner jag mig själv rätt så har vi en sån i brevlådan om ett par dagar 😁

Innan Moa fanns tyckte jag att det va så svårt att hitta presenter till Liam, kändes som jag bara hittade massa flickiga saker men nu när jag kan köpa flickiga saker så hittar jag bara till Liam. 
Det kan ju bero på åldern också, det är lättare att hitta saker till en treåring än till en ettåring 😜



23 Juni

Gårdagens snigeljakt i onepiece och gummistövlar ✌🏼️😅









Mammas hjärta 💗

Räknas detta som sovmorgon? Kvart över 10 gick jag upp ur sängen idag, det har inte hänt sen Liam föddes! 

Däremot så kom jag hem halv 4 inatt. 
Moa blev sämre och sämre och hade till slut jätte svårt att få luft, efter många timmar på akuten, adrenalin, kortison, betapred och alvedon kom dom fram till att hon har krupp OCH astma ... 
Jag har fasat för astman sen den dagen jag blev gravid första gången, för jag vet precis hur det är - det enda positiva jag ser med det är att jag har växt ifrån det värsta och hoppas att loppan också gör det! 

En kvart efter att hon fick betapreden somnade hon, då va klockan halv 3 inatt, vaknade 8 för mat men efter knappt en halv flaska somnade hon om igen. Och sover fortfarande! 
Den halva flaskan va mer än vad hon fick i sig på hela dagen igår och sömnen tar hon igen sen tre dagar tillbaka. 

Det gör ont när ens barn är sjuka och man knappt kan göra något för att hjälpa dom. Fick med en inhalator och luftrörsvidgande hem och bara det är en trygghet. Fasar dock lite för när betapreden går ur kroppen, hoppas verkligen det värsta är över då och vi slipper åka in för mer 🙏🏼

På vägen hem började solen så smått gå upp = djur på vägen. 
Jag fick stå på bromsen två gånger, först för ett rådjur och sen för en räv. 
Det slutade med att jag körde i 50 hela vägen hem 😅
Min mamma va med, utan tvekan världens bästa mamma! 
Vi va ju hemma halv 4 och hennes klocka skulle ringa igen halv 5 för jobb. Ändå tvekade hon inte en sekund på att följa med mig in 💕



En sommar utan sol och värme

I ett halvår klarade Moa sig från någon större förkylning, lite snuvig och så har hon varit, men inte så farligt. 
Nu däremot har hon åkt på en hejdundrande förkylning. Stackarn är så hes och har knappt någon röst kvar överhuvudtaget. 

Det ska ju va sommar nu, blagande sol och inga förkylningar! 
Typiskt att sommaren suger när jag är ledig 👎🏼

Vi skulle åkt till Johannes farfar idag men har fått ställa in. Släpar inte med lillan när hon inte är kry så det besöket flyttar vi fram till nästa helg istället.

Nu ligger hon och sussar bredvid mig i sängen, 1,5 timme nu och jag är sådär lagom uttråkad men känner mig inte alls trygg med att lämna denna lilla virvelvinden ensam i vår säng! 




18 Juni

Dagen har gått i ett och jag är snortrött, har många gånger tyckt att jag fått göra ALLT . Men nu vet jag, jag har ALDRIG behövt göra allt, förrän nu! 

Johannes går runder med världens fetaste bandage på armen och kan knappt ta på sig kläder ens eftersom det tydligen är strängt förbjudet att röra armen, speciellt dom första veckorna efter operationen .. VECKORNA!!!! 

Som tur är så har vi haft fullt upp idag och jag har knappt hunnit tänka på att jag är helt slut förrän nu, när veckans sista kapitel är avslutat och inlämnat.. 

Tack och lov att det är midsommar imorgon och jag kommer va omringad utav dom bästa av dom bästa, mina syskon! 
Syskon med sina respektive och barn - Gud vad vuxet det låter, vi va ju nyss små och bodde hemma alla fyra! 


Selfie, det börjas i tid! 😂





🌸










Moa Viktoria Mona Evans

Det är mysigt, men så otroligt skönt när det är gjort! Dop alltså. 

I söndags döptes Moa, hon skötte sig exemplariskt och va glad och snäll hela dagen. Det tackar jag tand nr.2 för som äntligen efter många om och men ville komma upp bara någon dag innan! 
Liam va också jätte duktig hela dagen, han va med mig innan dopet för att göra i ordning lokalen som "dopfesten" skulle va i, han är så hjälpsam och snäll min älskade pojke ❤️
I kyrkan fick han hälla upp dopvattnet, det hade han stolt berättat för alla han träffade på förmiddagen att han skulle få göra. 

Liam och Nenne 💕


Pappa och Moa 😍


Min minsta kusin (som är längre än mig, konstig känsla!) och min snygga lillebror 💕


Bubbelfest i trädgården









12 Juni

Nerbäddad i soffan sen ett par timmar tillbaka efter en milt sagt svettig dag. 
Jag borde plugga men kände inte alls för det så jag satte igång en film, välbehövligt att få tänka på ingenting ibland och att det dessutom va en kul film så jag kunde sitta och skratta här i för mig själv gjorde bara saken ännu bättre! 

Johannes är iväg ikväll, bestämt sen en vecka tillbaka så det va bara att gilla läget! 
Allra helst hade jag velat plantera rompan nere vid stranden med en flaska (box) vin och kul sällskap. 
Det är inte ofta sånt lockar, men efter en varm och stressig dag med strålande sol är det just vad jag behöver. Annan dag! 

Och för att lätta upp stämningen i inlägget så kan jag bara säga JAAAAAAAAA! Liam har fått en plats på dagiset jag önska. 
I augusti börjar han och just nu känns det super! 
Om en vecka ska han ha sommarlov och jag tror nästan att jag kommer ha honom hemma till det är dags för det nya, känns knappt lönt att han ska gå tillbaka bara några veckor på gamla dagiset, där han dessutom ska flytta upp på en avdelning för större barn. 




Mina fina ❤️

Intresse klubben

Jag förstår inte hur svårt det ska vara och att man kan ha samma problem varenda gång! 
Inte förrän i slutet på juli ska vi på bröllop och jag har redan ångest över vad tusan jag ska ha på mig.. 
Tänkte mig en långklänning, det går alltid hem - nästa problem är då vilken? 
Idag har jag och Moa varit på väla från 10 till halv 2 och jag har nog kollat på en halv miljon klänningar utan att hitta en som passar på bröllop.. 

👇🏼 den vill jag ha, men den känns ju inte precis bröllopig.. 


Äeh vi får se hur detta slutar och vilken trasa jag kommer gå i 🙈

9 Juni

Två uppgifter gjorda och inlämnade, allt gjort ikväll efter barnen lagt sig och det är inte utan att jag är stolt över mig själv! 😄 

Jag har dessutom världens mest stöttande gåbbe här hemma som gör allt han kan för att hjälpa till och underlätta. ❤️ (bäst gör han det när han håller sig borta) Mohaha 

Imorgon blir det en vända om väla med Moa medan Liam är på dagis. 
Nu när värmen börjar komma börjar det bli lite brådis med att uppdatera sommargarderoberna, jag har knappt lagt någon energi på det innan eftersom det varit så tråkigt väder.. Det ångrar jag nu, för nu får jag åka alldeles ensam 😭

Jag har massor på min "måste ha" lista så det kanske är bäst att åka i lugn och ro så jag kommer hem med allt som behövs. 
Moa har inte ens en solhatt liksom! 

👇🏼 Liam hjälpte kommunen med att klippa gräsmattan i tivoliparken på väg till dagis idag, alltid så hjälpsam! 
- förutom när han har "ont", är trött eller helt enkelt bara inte orkar.. Som alltid när jag ber om hjälp med att städa -.- 



6 Juni

Perfekt väder igår, på studenten och allt! 
Sån tur hade inte vi för 6 år sen, men roligt hade jag ändå. 

Igår tog Johannes ena lillebror studenten, Liams favorit farbror så han va super peppad på att titta på honom när han skulle springa ut, däremot blev han lite smårädd när dom stod och hoppade och sjöng på släpen, men traktorerna va hemskt fina! 
Efter att ha firar honom kom vi hem med två trötta barn som somnade nästan direkt, däremot så va natten värre!

Jag förstår inte vad som händer, Moa som sovit hela nätter sen tre månader tillbaka vaknar helt plötsligt jätte ofta och när hon väl sover, sover hon jätte oroligt! 
Tänkte först att det va fler tänder på g, men jag ser ingenting och detta har ändå hållt på en vecka så där borde synas något om det nu är det.. 
Mina ögon är svullna när jag går upp på morgonen och jag känner mig lika trött som när hon va nyfödd.
Moa är också jätte trött och gnällig hela dagarna och skriker hysteriskt om hon inte får va i min famn hela tiden. 
Jag längtar till det är över och hon sover som vanligt igen, mest för hennes egen skull, min (i vanliga fall) glada flicka ❤️



Tvärtemot

Att ta foton på Liam 😑 Han som alltid klättrar på bordet annars va helt plötsligt höjdrädd ...... 

Ja, jag mutade honom med godis till slut 



2 Juni

Nu är banden bytta i Liams gamla dopklänning så det ska passa på en liten sessa också 💕
Det roliga är att Liam va 4 månader när han hade den och Moa kommer va 6 månader men ändå mindre än vad Liam va. 
Det är så roligt att gämföra dom och tänka tillbaka på hur det va när Liam va mindre. 


Idag fick jag också lite akut skaffa mig en ny bästis, den andra gav upp så det va bara att bita i det sura äpplet och punga upp några kronor 😓
Här blir liksom inga uppgifter gjorda utan en dator att skriva på, så jag såg det positiva i det hela - när jag är färdig kommer jag tjäna in dom där pengarna igen ;) 

Barnen är lagda så nu är det väl bäst att ta tag i allt som ska göras, lite roligare blir det nu när jag har en ny dator att jobba på i alla fall.. 

Flickrum

Tanken är att Moa ska få ett eget rum och eftersom vi inte har något till henne förutom säng och byrå så satt jag mig igår kväll och letade matta. 
Som vanligt när jag vill ha något så föreställer jag mig det i huvudet, super snyggt! Men när jag sen ska hitta det jag vill ha är det nästintill omöjligt! 





Det enda jag vet är att den ska va rund och rosa. 
Den första fastnade jag för, så klart dyrast av alla men helt slutsåld (ett tecken?) 
Så nu lutar det åt den med stjärnor, skulle vilja ha den aningen ljusare men jag kanske ska sluta va så krävande? 
Vilken tycker ni är snyggast? Eller ännu bättre, ge mig förslag på andra snygga mattor 😅

Det kanske också blir för mycket stjärnor eftersom hon ska ha detta 👇🏼


Snurrig i huvudet är ett bra sätt att beskriva mig på just nu.. 
RSS 2.0