Nyårsafton

Vilket tråkigt väder på självaste nyårsafton, tur att man slipper gå ut ;)
Vi ska inte göra ett endaste dugg idag, Carro och Andreas kommer hit en sväng på dagen och sen ska vi väl äta något gott tillsammans, jag och min lilla familj. 
Jag har lite ont i magen inför 12 slaget, Liam har dom andra gångerna sovit sig igenom raketskjutningarna men ända sen den gången polisen va här och slog in portarna och skrek och hade sig så är han rädd för allt som "bankar", särskilt när det är dags att sova. 
Han sover också ganska dåligt nu för tiden, vaknar ofta mitt i natten och skriker hysteriskt och nästan varje gång säger han att något bankar.. 
Så jag hoppas verkligen han kan få sova så hårt att han inte vaknar och blir rädd, annars får jag helt enkelt lägga mig hos honom.

Jag har några saker att fixa med men så har jag en liten Moa sussandes på mitt bröst, det är ju så mycket mysigare än att städa! 
Fast snart kommer Liam och Johannes hem med nyårsfrukost så jag får väl ta tag i mitt liv. 





29 December

Dagarna ser i princip likadana ut just nu,  så jag har inte haft så värst mycket att skriva om.
Johannes är hemma och drar det största lasset när det gäller vårt hem och Liam, medan jag gör vad jag kan och samtidigt tar hand om vår lillsessa. 
Han hjälper till mycket annars också, men jag tror minsann att han förstått nu vad det är jag gör om dagarna, det kräver en del tid, ork och tålamod att ta hand om en liten trotsig tvååring ;) 
Och samtidigt sköta om hemmet, som fått stå lite åt sidan under graviditeten då all energi har lagts på Liam. 

Men snart, snart mår jag som vanligt igen och kan leva livet så som jag vill.
I ett par dagar har jag legat med feber men nu känner jag mig bättre, öm är jag än men även det går åt rätt håll. 
Jag längtar till jag kan gå ut med vagnen, jag har ju inte ens hunnit provköra den utomhus eftersom den kom dagen efter Moa föddes.
Gå kan jag, men efter ett tag blir det jobbigt och då är det skönt att kunna sätta mig ner, så jag håller mig till bilen ett tag till. 

På fredag ska Johannes jobba, vilket innebär att jag har Moa under natten, precis som vanligt, och Liam som kommer upp 5 nu för tiden.. 
Så jag samlar energi nu medan jag kan. 
Jag har saknat att gå upp med Liam och mysa dom mörka mornarna, men eftersom Moa sover på mitt bröst hela natten så blir det svårt, jag vill inte behöva väcka henne. 

Så på fredag börjar vi med våra nya rutiner, jag och mina fina barn, vad för rutiner det är och hur jag kommer göra vet jag inte än, men det kommer jag nog fram till efter ett tag :) 

Jag håller på att trappa ner på amningen, mår väldigt mycket bättre av det, jag vet inte vad det är för fel på mig, men jag känner mig trött och sjuk av att amma, det kanske är en kombination av sömnbrist och smärtan av sönder sugna bröstvårtor som gör det, men när brösten slutat spänna och såren läkt ihop så känner jag mig mycket piggare. 
Jag kände exakt likadant med Liam och mådde även då mycket bättre när jag slutat amma.
Moa äter bara från tutten på natten, det är bekvämt samtidigt som jag gärna hade velat sluta helt, men just nu är det lillchefen som bestämmer, annars får ingen av oss någon sömn xD 

Jag är alltså, som ni märker, inte riktigt pigg nog att ta tag i vårt liv och införa rutiner så som jag vill ha det. 
Jag älskar rutiner, utan dom får jag nog ett sammanbrott, måste ha koll på saker och ting. 
Jag är till och med så inrutad att Liam dricker välling ur samma flaska, samma tid, varje dag.. Jag har olika färger på dom så jag kan hålla koll på dom. 
Nästan lite pinsamt att erkänna och jag fattar inte varför jag skriver det. 
Men vafan, vem har någonsin sagt att jag är perfekt? ;) 

Okej, nu är jag uttråkad, då spårar mina inlägg med alldeles för mycket information! 

Det är snart läggdags och måndag så jag behöver inte ens skämmas över att sängen kallar på mig sketa tidigt! 


Kollar på bompa ❤️


Varför har ingen berättat?

Alla vet om att det gör ont att föda barn.
Dom flesta vet om att man kommer va öm efteråt.. Men inte en jävel berättar hur öm! 
Ingen har berättat att det känns som där hänger tyngder från underlivet när man står upp, ingen har berättat att man inte kan bära sitt 2åriga barn och ingen har berättat att man inte kan sitta ner på en vanlig stol!
Är det bara jag som är gnällig? Eller känns det bara såhär för att dom i princip slet och klippte upp fiffin för att få ut bebisen? 
Eller har det med stygnen att göra?

Jag har fått för mig att alla andra nyblivna mammor kan ut och powerwalka dagen efter förlossningen, typ. 
Inte någon gång har jag hört någon berätta om hur det känns efteråt. 

Är det bara jag som sitter hemma i soffan och börjar böla och skratta om vartannat, mest böla.. 
Fick jag alla andra nyblivna mammors känslor också eller är alla andra bara så jäkla bra på att dölja det?

Imorgon är det i alla fall julafton, den spenderar vi på det lugnaste sättet hemma hos mina föräldrar, där kan jag böla utan att skämmas ;) 
Det är också en vecka sen vår prinsessa föddes och nu väger hon nästan på pricken lika mycket som Liam gjorde när han föddes. 

Mina fina, älskade och efterlängtade barn ❤️






21 December

Alltså det här med att mjölken ska rinna till.. 
Mina bröst hinner bli så sprängfulla mellan gångerna att Moa bara behöver suga en gång sen kan hon bara ligga där och svälja, när hon är nöjd vänder hon bort huvudet och jag måste snabbt täppa igen hålet så inte hon ska bli dyngsur.. 
Så charmiga har mina två senaste dagar varit, samtidigt som jag inte vill amma sååå ofta och längtar till allt ställt in sig som det ska, så kan jag knappt bärga mig till hon ska vakna och lätta lite på trycket. 
Det är kanske nu man skulle haft tvillingar, kunde jag satt en sugpropp (bebis) på båda brösten samtidigt :) 

Just nu äter hon, innan hon gjorde det ångrade jag nästan mitt val att amma, men nu känns det bättre, fast dom är väl fulla snart igen xD
Äter hon från det ena så står det andra som en fontän.
kanonkulor som gör alla mina tröjor för små! 

Det kan väl hända att det blir ganska mycket bebisinlägg den närmsta tiden. 
Men som ni förstår så ägnar jag mig inte just nu åt så himla mycket mer än att amma och läka ;)


Och ska bebisen amma tycker Harley att det är en självklarhet att han också ska få smaka, från öronsnibben..



20 December

Idag blev en ganska stressig morgon, vi har fortfarande inte riktigt kommit till ro här hemma och har många saker i olika väskor och påsar utspridda i hela lägenheten så man får leta en del innan man hittar vad man ska. 

Mamma skulle komma och hämta mig och Moa för att sen köra oss till lasarettet för att göra PKU-provet, kolla gulsotet och vikten.
Johannes skulle köra Frida och Chanel till Fridas jobb. 
Vi vaknade en timme innan och jag kunde ärligt talat inte gå, tog mig så gott jag kunde till toaletten, såg väl ut mer eller mindre som en sjukt bredbent apa och duschade av mig lite samtidigt som Liam kollade lite snett på mig medan han stod och borstade tänderna :)


Iväg kom vi i alla fall och allt gick bra, mina järnvärden hade sjunkit lite till så nu skulle jag visst knapra ännu mer järntabletter än vad dom sa igår och dom synliga stygnen så jätte bra ut, SKÖNT för imorse kändes det nästan som om dom trillat av! 


Moas blåmärke hon fick utav sugklockan har lagt sig förvånansvärt fort, man ser det självklart fortfarande, men det är långt ifrån så mörkt som det va dagen efter. Alla säger att det är normalt men jag tycker det är galet imonerande hur fort det går. 
Den första bilden är tagen dagen efter och den andra bilden är tagen igårkväll, alltså 48 timmar efter att hon föddes, vilken skillnad! 



Nu ska snart Johannes, Liam, Frida och Chanel åka och shoppa dom sista julklapparna. 
Jag och Moa får inte följa med, bilen räcker helt plötsligt inte till längre, fast och andra sidan skulle jag aldrig släpa iväg henne på sånt redan! 
Istället ska mamma komma hit och mysa lite, vi ska kolla igenom alla bebiskläder Frida kom med igår, typiskt att Chanel är född på sommaren, för annars hade vi haft helt galet mycket kläder nu, men det känns inte helt rätt att klä på henne sommarkläder ;) 

Annars ska vi bara ta det lugnt, njuta av vår familj och försöka förstå att vi har fått en bebis till, en flickbebis 😍❤️




18 December

Och så låg man här igen, BB.
Denna gången fick jag dock inte lyxen att bo i ett eget rum.
Nu delar jag istället med en kines, missförstå mig inte, för det är inget fel på kineser, men denna kvinnan snarkar mer än både Johannes och min pappa, TILLSAMMANS.. 
Jaja, det ska väl gå an ändå. 

Igårkväll den 17/12 kl 21.51 kom vår efterlängtade bebis till världen med en himla fart, fastklämd i en sugklocka och en tång.
Det blev en flicka, fattar ni? En flicka!! 
Nu har vi en av varje ❤️
En liten Moa på 3250g och 50cm. 
Hon är underbar och värd varenda liten värk jag fick utstå i alla dom timmarna det höll på.
Jag har dock konstaterat att jag inte är det bästa exemplet på hur en föderska borde va, för fy i helvete vilken tid mina förlossningar tar, och fy i helvete vad jag mår efter dom. 
Nu har jag däremot gått igenom ett kejsarsnitt och en vanlig förlossning, och det är jag oerhörd glad och stolt över, och skulle absolut inte för något i världen vilja vara utan dom erfarenheterna, jag har fått bära mina barn i nio månader ❤️ 

5 dagar för tidigt föddes båda två, ganska coolt enligt mig! 
En annan sak som är fruktansvärt coolt är min familjs förlossningar i flera generationer tillbaka.
Min gamlemormor, mormor, mamma, syster och jag har fött barn. ALLA flickorna som fötts har förlossningen startat med värkar och ALLA pojkarna som fötts har förlossningarna startat med vattenavgång. 
Så när mina värkar kom igång va mamma ännu mer säker än innan på att det va en liten tös på väg, hon köpte rosa kläder innan hon ens va ute :) 

Nu sitter jag här i BB sängen och myser med min lilla prinsessa, Johannes är hemma med Liam. 
Dom va här innan, Liam har jag inte träffat sen i måndags morse, ändå va det första han sa när han kom "var e bebis?" 





14 December

Ända till 7 fick jag sova idag innan Liam kom upp, det va inte igår och ganska skönt faktiskt. 
Någon av tanterna ovanför oss har haft sitt/sina barnbarn hemma över natten, hela kvällen igår sprang dom fram och tillbaka så det klampar i hela huset och nu på morgonen har dom inte varit sämre, det är nackdelen med att bo i lägenhet och så är jag samtidigt så glad över av vi bor längst ner så jag slipper känna att Liam väcker hela huset när han leker, det kan ju gå ganska vilt till här hemma också :) 

Idag är det 8 dagar kvar till BF och när jag va gravid med Liam så gick vattnet under natten till idag, tänk vad åren går! 

Mamma fyller år idag och det enda hon önskade sig va en bebis i födelsedagspresent, tyvärr verkar det som hon får sin present lite senare än vad hon tänkt sig.
För här är ingen bebis på g ut i alla fall ;) 
Istället får vi åka hem till dom och äta smörgåstårta, känns ganska okej det också faktiskt!

Igårkväll fick jag återigen lite smått panik över att jag inte blivit färdig med allt innan bebisen ska komma, som vagnen till exempel, vi har ju Liams vagn hemma men där kan man inte lägga en bebis då det bara är en sittdel i den.
Vet inte riktigt var mitt flyt kom ifrån men jag klickade in på lekmer för att kolla lite precis efter att jag lagt Liam.
Hittade inget annat än baby joggern jag redan spanat in så jag stängde paddan och gick in i duschen istället, satt mig sen i sängen för att vika tvätten och samtidigt sätta igång ett avsnitt paradise hotel, innan jag kom så långt kollade jag mejlen och där va som vanligt mejl från lekmer.
Jag öppnar dom nästan aldrig och jag vet inte varför jag gjorde det igår, men jag kom in på en "galen rea" sida som dom så fint kallade det. 
Där bläddrade jag ett tag till jag kom fram till vagnen jag spanat in, och vet ni vad, den va nedsatt 2500:- .. 
Tänk om jag beställt den redan innan jag gick in i duschen, sååå arg jag varit om jag sen sett rabatten! 

Nu är i alla fall vagnen beställd, så bebisen får komma när den vill :) 

Hoppas Liam blir lika nöjd med vagnen som jag tror att jag kommer bli, han ska ju också åka i den en del. 




12 December

Inatt vaknade jag av en dröm om att vi fick en pojke, det va inte så att jag födde honom men det va liksom bara något som sa att det va en pojke, det va en katt, Harley, sen en apa, likadan som Liams nalle och sen efter det skulle det bli vår pojkbebis.. 

Förra gången va det också en pojke, den gången en så tjock som en sumobrottar-bebis, helt omöjligt att den skulle få plats i en människas mage.. 
Han kom i alla fall med kejsarsnitt och kunde sitta med en gång.. 
Jag kunde gå direkt efter, utan att bli ihopsydd..

Innan det har jag drömt att det varit en flicka, flera gånger och dom gångerna har jag fött henne som vanligt.
En av gångerna på ett sjukhus, på Öland, där jag egentligen va kidnappad.
Johannes gratulerade mig genom Facebook?!?
En annan gång födde jag henne i en hall, på en trasmatta medan jag va helt ensam, jag liksom drog ut henne själv.

Mamma drömde redan innan jag visste att jag va gravid att jag födde en flicka, och hon skulle heta Urma..
Efter skådespelaren Uma Thurman.
- En dag när jag kom dit så sa mamma att jag va gravid.
Vi försökte ju och jag blev ganska irriterad på mamma som sa så, helt okänsligt liksom.. Ingen visste ju ifall jag skulle kunna bli det igen!
Jag svarade nej och då sa hon att då måste det va Frida.. Ett par dagar senare kom Fridas kvinnovecka och då va mamma helt säker på att det va jag, det va det också..
Hon va också helt säker på att det va en flicka.
Men nu efter alla mina konstiga drömmar så är hon lika tveksam som jag..

Så efter inatt känner jag att vi måste kolla upp lite fler pojknamn, det är så svårt, men något måste han ju heta!
Om det visar sig vara en liten pojke och namnet vi valt inte alls passar ;)
Flicknamn är redan bestämt, visar det sig inte passa alls så tycker jag ändå att det finns så många fler fina flicknamn att välja mellan.

10 dagar kvar ❤️


10 December

Jag älskar att va gravid och skulle inte vilja byta ut den upplevelsen mot något i världen, men att bli andfådd av att smörja in min knubbiga kropp efter duschen är en konstig känsla, och av att bädda sängen.. Såna dagliga saker man alltid gör och som inte alls är jobbigt i vanliga fall :) 

Idag har jag som vanligt inte gjort många knop. Hade planer på att städa vårt hem under tiden Liam va på dagis men soffan lockade betydligt mycket mer. 
Där låg jag fortfarande och slöa när Johannes kom hem från jobb.
"Orkade du inte städa idag heller?" 
Va typ det första han sa till mig..
"Alltså, NÄ PROVA DU ATT VA HÖGGRAVID" 
Och så skrattade han bara åt mig, då va jag ju tvungen att visa min tårar som började samlas i ögonen, så han skulle tycka lite synd om mig istället.. 
Snacka om att va känslig..
Han sa liksom inte det alls på något argt sätt, mer roat.

Det slutade i alla fall med att vi hjälptes åt, så nu har vi fått damsugat, torkat golven, plockat undan och diskat. Allt i ett svep.
Trött va jag efteråt så jag va tvungen att vila en stund till ;) 

Kl 2 hämtade jag Liam på dagis, och precis som förra veckan chokade han både mig och fröknarna med att fortfarande sova vid den tiden..
Han har alltid varit den som somnat sist och vaknat först, nu är det tvärtom och jag får väcka honom när jag kommer, sötpelle! 
Och så träffar jag så himla många andra föräldrar, det har jag aldrig gjort förr då jag har fått hämta och lämna på lite mer annorlunda tider. 

Det bästa är att Liam knappt hinner säga hejdå på morgonen men ändå blir jätte glad när jag kommer och hämtar, det är verkligen ultimat! 
Jag antar att det alltid kommer gå såhär upp och ner, men denna perioden är absolut min favorit :) 

Och att få hem Harley nu när jag är ledig har också passat hur bra som helst, han är otroligt kärleksfull och sover som bäst när han får sova på någon av oss.
Babbsan va inte överlycklig i början även om hon va himla nyfiken, men nu springer dom runt och leker med varandra, våra fina kisar! 

Mamma jobbar sin sista dag imorgon och sen är hon ledig till efter jul, hon har tagit semester för att passa Liam när vi är på förlossningen, haha! 
Hur ska man kunna veta att vi ska in där under dessa veckorna liksom? 
Hon är rolig hon! 
Kommer säkert gå över tiden bara för att mamma är hemma nu. 
Vilket fall som helst så är hon det bästa sällskapet och jag älskar att va ledig samtidigt som henne :) 




Dom bakade pepparkakor idag på dagis, och Liam va utklädd till prinsess sjuksköterska 😍




Uttråkad

Jag är innerligt glad att ingen ser mig när jag går till toaletten på nätterna, jag går i princip som att jag har sketet på mig och brutit höften samtidigt. 
Tar sin lilla tid att värma upp innan jag kan gå normalt och som tur är så sover Johannes hyfsat hårt om nätterna och om han vaknar så somnar han oftast lika fort igen. Så han slipper glo på mig. 
Tur, då jag förmodligen både ser ut och låter som en säl när jag försöker vagga mig upp ur sängen.. 
Hade Johannes hållt på såhär mitt i natten, flera gånger per natt så hade jag blivit skit sur! 
Lönt att störa liksom. 

Jag känner mig inte heller så himla sexig, då jag luffar runder på nätterna i bara trosor och min i vanliga fall alldeles för stora t-shirt, som numera sitter som en magtröja..
När Liam ser mig på morgonen nästan skriker han "OJ!" Och försöker med all sin kraft dra ner tröjan över magen så den inte längre syns, han lyckas sådär..
"Men lilla hjärtat, det är bara mammas mage" 
- "OJ! Mange" 
Hahah

Jaja, nu har jag ju också berättat för hela världen hur jag ser ut på natten..
Skäms minsann inte för något -.- 
Tur att jag inte har så himla många läsare ;) 

14 dagar till BF, har jag sagt att jag längtar efter vårt andra mirakel? ❤️






8 December

Allt tjat om teletubbies är så gott som över här hemma, dom filmerna har gått varma här och både jag och Hannes har varit nådigt trötta på dom. 
Men igår gjorde vi "misstaget" att köpa en Pippi Långstrump film, vid det här laget har jag tappat räkningen på hur många gånger den har visats om och om igen.
Liam sitter och skrattar högt åt allt bus Pippi hittar på, och mitt mamma hjärta smälter så söt han är, så klart att vi kollar på Pippi då ❤️

Igår hade vi bara en mys dag här hemma, gjorde inga ärenden mer än handlade lite ost på morgonen.
Efter det kunde jag dock inte röra mig mer förrän vid 4 på eftermiddagen och då dammsög jag sovrummet..
Jag får gjort ett rum i taget, så när jag är klar med alla är det väl bara att börja om igen ;) 
Sängen intog jag redan kl 8 eftersom att ligga på sidan är den enda ställningen som duger för denna fettsäcken.
Idag tänkte jag att vi ska ha ännu en lugn dag, kanske att vi åker till tropikariet, men bara kanske! 

Jag har så mycket som måste göras och det är fruktansvärt frustrerande att inte kunna göra allt på en gång, precis som jag brukar kunna. 

Nu ska jag och Liam enligt honom leka med bilarna, och jag kan väl inte göra annat än att hänga på :) 



Prioriterar alltid mys ;)

Medan alla mina jobbekompisar är på julfest har jag slängt mig som en padda i badkaret, med så varmt vatten att jag nästan skållade mig. 
Gott e de!
Första gången idag kan jag njuta utan att hålla på att krevera av rygg/rump-ont.

Extra njutbart är det av att veta att jag har skurat badrummet från golv till tak idag.
Förmiddags energin skojar man inte bort, det får jag däremot lida av resten av dagen. 

Nu hade jag tänkt ligga här så länge att vattnet nästan hinner bli kallt sen ska jag lägga mig, jag har planerat att förlossningen ska starta inatt, så jag laddar upp ;) 
Vi får väl se imorgonbitti, ifall jag vaknar med eller utan värkar eller vattenavgång hehe 



5 December

Okej, det kanske inte är så hälsosamt att va ledig trots allt..
Saker jag inte orkat göra när jag jobbat har jag passat på att göra nu denna veckan, hade jag varit smart så hade jag väl ändå kunnat sprida ut mina ryck lite. Men nä! 
Ikea idag, fjärde dagen jag är på det området och slösar en massa pengar! Gud!
Men idag fick vi äntligen hem en byrå att lägga bebiskläder och annat skoj i som vi inte fått plats med innan.
Det blev inte riktigt den jag tänkt mig, men detta valet känns ändå lite bättre.

Nu är min kropp totalt slutkörd, ryggen och ballen som jag inte haft särskilt ont i på ett tag har nu kommit tillbaka, aj aj aj! 
Så NU känner jag mig höggravid och sliten.

Och jag längtar så otroligt mycket tills bebisen är född, jag längtar till och med tills förlossningen sätter igång, hur man nu kan längta efter smärta..
Fast o andra sidan är det ju knappast smärtan man längtar efter, det är bara något som måste komma före bebisen.

Imorgon ska jag röja i vårt sovrum så jag får in byrån och lite ordning bland all skit vi just nu har slängt lite överallt. 

Jag passar på nu när Johannes är hemma i helgen och kan underhålla Liam en stund medan jag går fram som en ångvält för att bli färdig :)


Detta är Liam som klätt på sig själv..
Pyjamas, höstjacka, tjocktröja, Johannes skor och tomtemössa.
Söt är han i alla fall, trots klädvalet ;) 

Mitt i natten

Klarvaken efter en liten powernapp såhär mitt i natten! 

Vi trodde att vi äntligen fått lite lugn och ro i trappen, tji fick vi.
Vaknade av att det bankade i porten, ganska ordentligt.
Syrenerna från en ambulans blinkade in och lös upp hela vår lägenhet och plötsligt slås dörren in och minst 6 poliser med dragna vapen stormar in.. 
Liam vakna och va livrädd, milt sagt!
Så under tiden dom bröt upp ytterligare en dörr, brottades, skrek och kastade kofötter omkring sig satt jag inne och försökte lugna min älskade pojke.
-Mamma, farligt! Sa han.. 

För varje gång något sånt händer känner jag bara en starkare vilja att flytta härifrån. 
Jag som precis tackat nej till en lägenhet på bottenplan med uteplats just för att det kändes onödigt att flytta från en 3a till en annan. 
Jag ångrar mig nu..

Och denna mannen träffar jag och Liam nästan varje dag i trappen.. 
Oftast nykter och trevlig, men det har också hänt att han kommit hög som ett hus snubblandes ner för trapperna.
Känns tryggt. Tack och lov för att Liam än så länge är så liten att han inte förstår. 

Ikväll skulle han tydligen ta sitt liv.. Och gjorde klart för hela grannskapet att "han får väl ta sitt jävla liv om han vill, snutjävlar" 

Nu sover Liam igen och jag får passa på att blunda ett tag till jag också. 

4 December

Det må vara hälsosamt för mig och min kropp att vara hemma och ta det lugnt nu innan bebisen ska födas, men det är minsann inte ett dugg hälsosamt för vår ekonomi! 

Efter att jag lämnat Liam på dagis idag så åkte jag till väla, med mig själv.  
Tanken va att köpa en pyjamas till bebisen eftersom dom gamla är försvunna. 
Jag kom därifrån en timme senare utan bebispyjamas men med massor av nya kläder till Liam. Hoppsan! 
Johannes vet om en del, men resten får jag nog gömma ett tag för att han inte ska strypa mig ;) 

Jag måste va allergisk mot neutrala bebiskläder, för hur gärna jag än ville ha en pyjamas så kände jag nästan för att kräkas av bara tanken på att behöva köpa en tradig nallepuh pyjamas. 
Jag vill köpa pojkigt eller flickigt och va otroligt nära att köpa en av var då jag har svårt för att gissa vad som finns i min mage. 
Till sist bestämde jag mig för att skicka iväg mamma så fort bebisen kommit ut, hon får inte komma till BB utan en antingen rosa eller blå pyjamas ;) 

Nu måste jag få undan lite här hemma innan Johannes kommer hem och får se allt jag packat på mig idag, det är nästan så att jag får lite ångest, men bara nästan! 



3 December

Jag njuter till fullo av att vara ledig, det är verkligen min grej! 
Denna veckan, för att vara mer exakt, igår, började Liam på sitt nya dagsschema.
15 timmar i veckan, tisdag till torsdag. 
Timmarna blir inte så stor skillnad eftersom att det i princip är samma som innan, dagarna är däremot annorlunda och än så länge vill han inget annat än åka till Gadis på mornarna (han vänder på D och G i ordet dagis).
Igår va jag och mamma iväg på en del ärenden så då märkte jag inte av det så mycket, idag däremot så har jag 5 timmar till att inte göra något alls.. 
Känns knepigt! 

Va på ett tidigt MVC besök imorse, allt lät bra, jag är nöjd och mitt, eller magens, SF mått växer med 1cm med två veckors mellanrum, vilket tydligen betyder att bebisen trycker sig mer o mer nedåt.
Huvudet är där det ska vara, fortfarande ruckbart, det har jag själv fått känna, även om jag inte riktigt visste vad jag kände efter ;) 

Vi har letar som idioter efter Liams gamla bebiskläder, har gått igenom hela källaren, vinden är tom och här inne i lägenheten har vi inte haft något sånt..
Så nu återstår det bara att köpa nytt, fattar inte var det tagit vägen!! 
Men pyjamas och lite extra kläder måste bebisen ju ha! 
Får köpa lite till neutralt och efter att den är född får mamma åka till väla och köpa flickigt eller pojkigt :) 

Snart kommer min snygge man och hämtar upp mig, vi ska åka och hämta hans vinterdäck han ville inte köra själv, tur för mig ;) 
Sen hämtar vi Liam och kör raka vägen till väla och Ikea.
Vi har liksom inte ens en byrå att lägga bebisens saker i. 
Vi är så himla oförberedda denna gången, tiden springer iväg! 
Liam behöver en vintermössa och både Hannes och jag behöver nya skor, mina får vänta tror jag. 
Mina fötter är liksom inte riktigt sig själva, lite mer svullna än vanligt ;) 




1 December

Har satt mig i soffan med en chokladtomte i näven och tänker sitta här, osminkad och sleten ända till Liam vaknar igen.
Flera gånger har han sprungit upp och ner inatt samtidigt som den lille katten har krävt otroligt mycket värme, närhet och ganska mycket mat.. Sist jag såg en så hungrig katt va när Babbsan kom hem igen efter nästan två månader borta. 
Han till och med åt upp själva nappen till flaskan jag matade honom i, ups! 
Blir ingen mer flaskmatning till den hysterikan, han får det på ett fat istället ;)
Vi tror att det är en pojke, jag Frida och Johannes, men vi är inga mästare på att se pungen på en så liten katt så mamma ska komma hit sen och avgöra.
Harley ska han få heta, tror han får heta det även om det visar sig va en flicka! 

Liam skulle hetat det, eller, det va ett alternativ men nu är jag ganska nöjd med att vi valde bort det namnet, det passar bättre på en hund eller katt! 
Eller motorcykel ;) 

Det går i alla fall nästan att mäta en 4 veckors kattunge med en bebis på natten, det blev väldigt lite sömn och hade det varit en människobebis så hade den gråtit istället för jamat! 
Hoppas att han kommit mer till ro till ikväll så vi får ett par timmars sömn åtminstone, behöver ju vila upp oss innan lill*n kommer ❤️



RSS 2.0