Bebislycka

Igår fick en vän sitt andra barn, när jag fick reda på det knöt det sig i magen på mig, lite som en såndär svartsjukkänsla.
Inte alls för att jag vill ha fler barn utan för att hon alldeles nyligen fått uppleva den obeskrivliga känslan som bara flödar över en när en bebis som bott inuti dig kommer ut, du får "träffa" den för första gången och i detta fallet (precis som med Moa) visste hon inte vad det var för kön. 
Nyfikenhet, glädje, kärlek, lycka - alla bra känslor på en och samma gång. DET är jag avundsjuk på, den känslan glömmer man aldrig bort och vill nog för alltid få uppleva den igen även om man bara har 1 eller 10 barn. 

En sak är säker och det är att OM vi får fler barn ska vi inte kolla könet på det heller. Jag ångrar verkligen inte att vi kollade det när vi väntade Liam, men under graviditeten med Moa höll jag på att slita av mig håret av nyfikenhet trots det var det ändå så himla roligt med den överraskningen då hon kom upp på mitt bröst. 
Efter att ha försäkrat mig om att hon mådde bra var det första jag sa efter att hon kommit ut "är det en flicka eller pojke?"
En sköterska svarade mig med ett lurigt leende "det får du se" .. 

Kalla mig töntig, men jag älskar att drömma mig bort till dom två dagarna då mina barn föddes, det var så hemskt samtidigt som det var det bästa jag varit med om. 



Monsterkalas

Nu har jag parkerat rompan i soffan efter ett par fartfyllda dagar. Jag tror alltid att jag har allt under kontroll men när det närmar sig så är jag helt lost med 1000 saker att göra samtidigt! 

Vi har numera en 3åring i huset, hur galet är inte det? Våran bebis är liksom ett barn nu 😍 
Födelsedagen igår spenderade vi med Frida och Chanel, Liam fick många fina presenter och eftersom kalaset skulle vara idag så köpte vi en mega stor negerboll till honom, mycket impad var han! 


Idag har vi haft hemmet fullt av monster, ätit monsterkakor och lekt med monster leksaker.. Med andra ord, haft ett mycket lyckat monsterkalas med släkten och det va en nöjd och trött Liam som somnade ikväll. 













Undrar ni varför jag inte var läbbigare än sådär så var det för Moas skull, som vanligt hade jag värsta planen på min utklädnad också men så slog det mig att jag inte gärna ville skrämma min egen dotter (som blev rädd för mig bara jag klippte av mitt långa hår) så för detta året fick det duga med horn 😂 

18 Oktober

Idag var det säsongspremiär för Solsidan, alla verkar helt galna i den serien men jag har aldrig riktigt förstått varför. 
Ikväll gav jag det ett nytt försök i alla fall och vet ni vad? Det var inte bra denna gången heller... Nä, jag håller mig till bonde söker fru och teen mom 😜

Denna helgen har varit den segaste på länge, jag vet inte riktigt varför men mitt humör är skit kasst och har varit i ett par dagar. Lätt irriterad och fullkomligt vansinnig när jag har nått gränsen (som varit ganska lätt att nå nu).
Ovanpå mitt mega dåliga humör får jag sån ångest över att jag inte är sådär pigg och glad som jag annars är.
Imorgon är det en ny vecka och då ser jag fram emot ett bättre humör 👌🏼

Och vad är bättre än att städa och rensa när man är irriterad, effektivt och enkelt blir det. Jag passade på att rensa på Liams rum, han sparar på allt han hittar och Moa äter allt hon kan stoppa i munnen. När hon här om dagen kräktes efter att ha stoppat något i munnen så fick jag nog. Allt smått är borta och alla lådor är sorterade, små saker han leker med finns på hyllor så pass högt upp att Moa inte kan nå det. 

Liam är gnällig ikväll, han la sig 7 och har redan vaknat och varit ledsen 2 gånger.. Jag hoppas verkligen inte han håller på att bli sjuk, han fyller ju snart år och vem vill vara sjuk på sin födelsedag. 




Kvalitetstid hos tandläkaren

Igår var jag med Liam hos tandläkaren för första gången, det gick bra! Han hade så många tänder som han ska och alla såg rena o fina ut sa tandläkaren. 
När han tog fram en maskin som borstar tänderna och satte igång den hörde jag Liam fråga tyst som en mus "det gör inte jätte ont?" Aawh! 
Lillpellen ❤️
Det händer så sällan att jag och Liam är iväg själva, det är så himla mysigt och jag har så svårt att förstå att han är så stor. Njuter av varenda sekund. Det är såklart mysigt när Moa är med också, men det är något visst med att få umgås med honom själv och kunna fokusera på bara honom till 110% när det händer så sällan. 


Tänk vad man tog för givet när man va yngre, jag vet inte hur det va med er, men jag brukade planera vad mina barn skulle heta, inte en tanke på att jag kanske inte skulle få några och när man planerade barn, inte en tanke på att det skulle va svårt. "Alla får väl ägglossning! Eller?" 
Jag läste om ett par som precis genomgått två misslyckade Ivf försök, kan inte ens föreställa mig vad dom går igenom.
Man tar mycket för givet här i livet. 

Och på tal om namnen, jag som va så säker på att min son skulle heta Elias innan jag blev gravid. Och skulle jag få en flicka skulle hon heta Wilma, Lexie eller Selma.. Det blev Moa, som inte ens är lite likt dom namnen 😂

Sockerfylla

Nu tror jag att jag ätit godis för resten av månaden, eller året! 
Varför är det alltid så, att när jag varit skitduktig ett tag så "belönar" jag mig själv genom att trycka munnen full med godis, det värsta är väl att man fortsätter äta fast man är nöjd.. Jaja, nya tag 😅🍭

Ovan på det så kom Anton och Linnea hit med åtta olika sorters kakor innan idag, ÅTTA!!! Det är Anton i ett nötskal, försöka tillfredställa allas smaker, det är ju gulligt, mindre gulligt när allt är slut. 

Jag inbillar mig säkert, men jag känner mig mycket klarare i huvudet när jag inte ätit massa skit. 
Som en sockerfylla. Nu efter allt är jag sugen på kaffe, ersätter det ena suget med ett annat, dock så kan man väl leva lite nyttigare på ett par koppar kaffe om dagen istället för en påse godis ;)


Long time no see 👋🏼

Statistiken har sjunkit den senaste tiden.. Jag förstår det, för vem fan vill följa en blogg som inte uppdateras?! 

Jag har bytt telefon ett par gånger sen sist och inte riktigt brytt mig om att installera blogg appen förrän nu, lite dötid mellan nattning och mitt tv-program ;) 

Igår la vår nygamla diskmaskin ner så idag åkte vi raka vägen och köpte en ny, när man väl börjat använda diskmaskin kan man ju inte sluta! Herregud med disk vi samlar på oss och nu är det svårt att förstå att för bara en månad sen stod vi i köket halva dagarna och diskade. 

När man ändå är på Välaområdet är det ju nästan obligatoriskt att gå in i typ alla affärer.. Idag blev det lite too much så nu får vi leva på knäckebröd resten av månaden, kul kalas Liam får precis innan löning ;) haha skämt o sido. 
Som vanligt när jag handlar så intalar jag mig själv (och Johannes) att "det är ju saker vi behöver"..
Dagens miss va en tröja jag hittade till Moa på rea, det va visst inte alls rea utan bara en lapp dom klistrat över euro priset! Men det upptäckte jag inte förrän vi va hemma ;) 

För långa gardiner plockade jag också på mig, alla gardiner är för långa i denna lägenheten, men dessa va liksom galet långa! Typ brudslöja släpandes i marken långa! 
Tur att jag har min syster 30 sekunder bort som mer än gärna plockar fram symaskinen. 

Köpte också ett tre-pack ljus på IKEA, och märkte inte förrän jag packade upp dom hemma att det va doftljus. VAFAN! 
Allt doftar på Ikea, så hur ska man kunna veta vad som är doftljus och inte. 


Tur att mina barn gillar att shoppa lika mycket som jag 😄



RSS 2.0