Tjejmys

Johannes och Liam åkte tillbaka till farfar igår morse så jag och Moa har haft en himla massa tjejmys. 

Saknar min lille prins så det gör ont, han brukar vilja stanna hemma med mig men nu hade han sett en bild på en traktor som hans farfar köpt till honom, och han tycker dock inte att jag är roligare än en traktor! 


Moa har fått fart i rompan dessa dagarna, hon har ålat sig runder sen ett tag tillbaka, men bara några meter och bara runt oss. Men igår började hon ta sig runt i lägenheten själv, innan idag blev jag av med henne, då hittade jag henne inne på Liams rum där hon klättrat upp mot en av hans lekbackar, jätte lycklig va hon och började skratta högt när jag kom runt hörnan 😍 




Pappa fick henne att härma honom också, hon sa titta flera gånger efter honom 😍 det va förmodligen bara en slump, men blödig som man är så kom där en tår! Min lilla bebis börjar bli stor!! 

Trägen vinner

Efter en laborationsrapport, en skrivuppgift och tre laborationer säger jag tack o god natt 😴 

Undrar ibland vad det är jag gett mig in på! 
Allt hade varit så mycket lättare (och tråkigare) att bara va mammaledig och sen gå tillbaka till samma gamla vanliga ställe.

Perfa väder att sitta inne i åtminstone, regn, hagel och åska 👌🏼


Bredaryd

Säga vad man vill om vår lägenhet, men det är fan så skönt att komma hem igen efter ett par dagar i skogarna. 

Det är inte lika kallt och ruggigt inomhus som utomhus. Bara att kunna sova utan strumpor utan att frysa av dom stackars tårna! 
Att kunna gå ut utan att trampa på en miljard mördarsniglar (tyckte dock Liam va skitcoolt) 

Vi har åtminstone avverkat många affärer där uppe i skogarna och gjort en massa fynd, precis i min smak! 
Smålänningen är en latjolajban affär, speciellt när dom har rea på just dom
sakerna jag så länge suktat efter.
Det gäller att ha is i magen (eller va snål) ..

Ullared blev också invaderat av en massa Evans och en ynka Andersson. 
Det va kul, men nästa gång tänker jag åka dit själv, helt själv! Så jag kan gå och kolla bland alla hyllor jag tycker om utan att ha någon som stressar iväg till andra ställen. 
Med det menar jag barnkläder och bebisprylar! Vad är roligare att shoppa än det? Hoppas på många fler bebisar i närheten så jag kan få köpa bebisgrejer även när Moa blivit för stor 😉🙏🏼








28 Juli

Någon mer än jag som är stressad över vinterkläder? Det är ju trots allt snart augusti och man skulle kunna tro att hösten redan kommit. 

Nu till mitt jätte jobbiga dilemma ;)
Jag har en overall som Liam hade när han va 1 år i storlek 86. 
Jag tänkte då att nästa barn, som blev en liten Moa, (med betoning på liten, om man jämför dom) skulle ha den overallen denna vintern.. Hon kommer förmodligen ha storlek 74 i höst, kanske 80 när hon fyller 1 alltså är 86 mega stort! Provade den på henne innan, men hennes armar kom inte ens halvvägs ut.. 
Frågan är då om jag ska köpa en ny vinteroverall eller om jag kan nöja mig med en vindfleeceoverall så länge.. Hon kommer ju inte va uppe och springa, tror jag inte i alla fall! 

Tänkte va ute i god tid i år så sakerna inte hinner ta slut när jag väl fått tummen ur. 
MEN, hur gör jag!!??? 



En dag i parken

Ännu en första gång för loppan, hon skratta så hon kikna. 
Liam också, men inte för att det va roligt att gunga utan för att hans ben blivit så långa att han kan sparka i grusen när han gungar, att sen jag stod i skottlinjen va nog det roligaste 😂





En liten kille som kan fler namn på olika motorprylar än Liam har jag aldrig träffat! Varför vet han vad en bulldozer är? Och dumper, vafan är det? 
Det blir nog en liten bonde av honom, eller mekaniker kanske. 

18 Juli

Det enda negativa med sommaren - Grannarna har semester!! Dom hänger fantomme i trädgården varenda kväll och grillar i sin lilla klotgrill med sina plastmöbler. Kul för dom! Men en annan är ju inte så social och vill inte heja eller prata varenda gång jag ska ut. 
Och ikväll har dom dessutom musik, vafan! 

Känner mig som världens gnällkärring men, MINA BARN FÖRSÖKER SOVA!! 

Och hur gör jag med kvällsrundan? Låter Tyson skita där dom sitter? För det brukar han göra! Inte fasen kan jag gå längre bort med två sovande barn ensamma i lägenheten. Hannes är i Värnamo. 

Jag får väl sitta här o glo till dom packat ihopa sig och gått in.. En bra film hade suttit fint, problemet är bara att hitta en :)

Har jag förresten sagt att vi ska flytta? Och få en EGEN trädgård!

Hund

När vi gick till affären idag så stannade en gammal farbror oss och började rota i en påse medan han bad Liam komma närmre, lite osäkert tog Liam några steg mot honom efter att jag nickat "godkännande". 
Upp ur påsen tar farbrorn en super söt nalle och Liam skiner upp som en sol. 

Tänk att en okänd farbror kunde göra min pojke så glad. Världen består trots allt inte bara av krig o elände, här finns en o annan glad och snäll farbror också 😍

Den nallen har varit trygg i Liams famn hela dagen sen dess, han har döpt den så nu heter den hund 😅



14 Juli

Vilken dag! Jag är milt sagt helt totalt jävla slutkörd. 
Vi vaknade halv 6 imorse och upptäckte att köksgolvet förvandlats till en insjö, frysen hade gått sönder och nästan all mat va förstörd. Bra start 👌🏼

Därför har jag stått och rullat köttbullar av 2kg köttfärs, det enda som kunde räddas. 

Jag har också haft mitt första betygssamtal, jag va nådigt nervös eftersom jag aldrig haft ett sånt samtal förr och hade ingen koll på vad det innebar. 
Men efter lite chitchat med min lärare i Umeå så fick jag godkänt på kursen! 
Dom dom dooom, 1 av 3 kurser färdig!! Den känslan! 
Mindre roande är det att jag har två kvar och har slitit mig igenom denna kursen som en gnu, det är minsan inte alltid lätt att ha två små barn och sen behöva plugga dom enda få timmarna på dygnet jag har för mig själv. Men det lönar sig i slutändan hoppas jag. Kämpa kämpa! 

Ovanpå allt håll i gång så har jag ännu en gång lyckats åka på en förkylning som tar kål på mig - knapra Ipren och se glad ut, finns inga alternativ! 

Känner mig som en lagledare som peppar, styr upp och jobbar hårdast. Duracellkanin. 511 flaskor som ska diskas på en dag, var unge bajsar tre gånger var, den ena kladdar mer än den andra när dom äter. Dom "bråkar" dom leker dom skriker dom skrattar dom gråter dom trotsar och ovanpå det är dom olagligt söta. Allt är glömt när Liam säger "mamma, jag glängsling dig" (jag älskar dig). 

Att va mammaledig är inte alltid en semester som många tror, jag lovar att jag jobbar hårdare än många som faktiskt är på sitt jobb. 

Japp, så fick jag det sagt. Vi får hoppas denna förkylningen lagt sig lite till imorgon så jag kan njuta av livet igen och slippa dra mig upp och igenom dagen. 



Bumbo

Jag stod och tittade på bumbon precis, tycker att den mest är i vägen nu eftersom Moa sällan använder den då hon sitter väldigt bra utan och för att hon sitter i matstolen när hon äter. 
Alltså står den bara. 
Min tanke har varit att ge den till någon annan den dagen Moa inte behöver den, men nu vet jag inte längre.. Tänk om vi får en till bebis? Jag har varit bombsäker på att vi bara ska ha två barn, Johannes också - men nu är jag tveksam.

Jag är säker på att vi hade fått en flicka till! Och det är väl klart att vi ska ha en liten Juni också. Eller? 

Johannes säger nej, men han vet inte vad han pratar om! Han tycker det är jobbigt med bebisar, men dom är ju inte bebisar för alltid ;) 

Sista magbilden, tagen under förvärkar ☺️
Tredje gången gillt - så kanske jag också kan få föda ett barn helt naturligt ;) 

Skillnad på prioriteringen

När Johannes städar 👇🏼
(Det ligger ju I hyllan)


När jag städar 👇🏼



Svitt

En minst sagt svettig dag, men oj vad jag myser! 
Fast mina fötter håller på att avlida, vet inte vad som händer med dom varje sommar men det gör makalöst ont! 
Idag har jag läst att det ska åska inatt och bli lite svalare imorgon. Det ska bli ganska skönt faktiskt och så kanske jag orkar få iordning här hemma, det är en nackdel med sommaren - att allt alltid känns så smutsigt och klibbigt. 

Värmen tar på mina små hjärtan också, Liam somnar titt som tätt och han sover inte ens middag i vanliga fall. Tur att han har sommarlov nu, så är tiderna mindre viktiga! 

Två klibbiga ungar på marknad tidigare idag 





3 Juli

Ännu en underbart varm och solig dag, älskar sommar utan att va gravid.. Man kan ju liksom njuta av värmen nu 😂

Vi har bara varit ute i flera dagar nu, mitt skinn njuter inte lika mycket som min själ. Konstigt att jag är så noga med solkräm på Liam medan jag slarvar med mig själv! 

Vi va en vända och åt lunch hemma hos mina föräldrar idag, Moa också, macka med leverpastej åt hon glatt.
Hon vägrar allt vad puréer och gröt heter så nu ger jag upp och tänker redan börja med mackor och lite smått överkokt mat. 
Efteråt cyklade jag och Liam ner till stranden, bara vi! Det är så himla mysigt att få va med bara honom ibland och jag tror faktiskt att han myser lika mycket som jag när han får precis all uppmärksamhet. 

Min lilla drake 💙

Moa gillar också stranden 






RSS 2.0